Τα κρασιά του Πάσχα

Τα κρασιά του Πάσχα Γράψτε σχόλιο

Οι μέρες που απομένουν για το Πάσχα λιγοστεύουν και το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Έχουμε ανάγκη από χαλάρωση, εξοχή και κεφάτες καταστάσεις. Θα βρεθούμε με συγγενείς και φίλους, θα εκκλησιαστούμε το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση και σίγουρα θα φάμε τη μαγειρίτσα μας! Όπως και το αρνάκι την Κυριακή! Και, φυσικά, αυτά πρέπει να τα συνοδέψουμε με το κατάλληλο κρασί!

Η μαγειρίτσα είναι ένα απαιτητικό πιάτο, που συνδυάζει το αβγολέμονο με εντόσθια, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο, οπότε θέλει ένα κρασί με οξύτητα και πλούσιο οργανοληπτικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση αυτή, ιδανικό είναι να αναζητήσουμε ένα ζωηρό Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα ή ακόμα ένα Chardonnay που έχει περάσει, όμως, από βαρέλι και έχει αποκτήσει αρωματική ένταση και λιπαρότητα.

Όσον αφορά στο εθιμικό λαμπριάτικο τραπέζι που ακολουθεί την Κυριακή, με το αρνάκι να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός είναι το Αγιωργίτικο, που θα έχει όμως όσες ταννίνες χρειάζονται. Αν θέλετε κάτι λιγότερο κλασικό σαν συνδυασμό, δοκιμάστε ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή το αγαπημένο διεθνές ζευγάρι Cabernet – Merlot.

Για τον επίλογο, καλό είναι να έχετε ένα απόσταγμα από σταφύλι, απαραίτητο για να φρεσκάρει τον ουρανίσκο σας!

Καλό Πάσχα!

Πηγή: Αθηνόραμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είμαι άνω των 18 ετών