Ροζέ κρασιά σε στυλ Προβηγκίας

10 αγαπημένα ροζέ κρασιά σε στυλ Προβηγκίας

Τα ροζέ κρασιά σε στυλ Προβηγκίας, δηλαδή αυτά που έχουν απαλό χρωματισμό και είναι πιο ευκολόπιοτα, έχουν αναδειχτεί σε παγκόσμια τάση. Αυτή η μόδα δεν μπορούσε να αφήσει αμέτοχους τους
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Τα κρασιά του Πάσχα

Τα κρασιά του Πάσχα

Οι μέρες που απομένουν για το Πάσχα λιγοστεύουν και το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Έχουμε ανάγκη από χαλάρωση, εξοχή και κεφάτες καταστάσεις. Θα βρεθούμε με συγγενείς και φίλους, θα εκκλησιαστούμε
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Τι κρασί να πιείτε με τα θαλασσινά σας

Τι κρασί να πιείτε με τα θαλασσινά σας;

Στη Σαρακοστή, με τα θαλασσινά όλων των ειδών να μας περιμένουν, επιβάλλεται να δούμε τι είδους κρασί θα συνδυάσουμε, έτσι ώστε να ευχαριστηθούμε τις γεύσεις αυτές. Γαρίδες και καλαμαράκια με
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Τα αφρώδη του Αγίου Βαλεντίνου

Love is in the bubble… Τα αφρώδη του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια ημέρα που την τιμητική τους έχουν τα αφρώδη κρασιά. Όταν οι φυσαλίδες στολίζουν το ποτήρι, τα πράγματα γίνονται πιο θεματικά, τονίζουν τον εορταστικό χαρακτήρα και
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Magnum φιάλες κρασιού

Magnum φιάλες κρασιού: Ολοι οι λόγοι που το μέγεθος κάνει τη διαφορά

Τα περισσότερα κρασιά του κόσμου παράγονται σε φιάλες των 750ml, ωστόσο κάποια εμφιαλώνονται σε magnum φιάλες που ξεκινούν από τα 1500ml και φθάνουν έως και τα 24 λίτρα. Ίσως σε
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Beaujolais Nouveau 2023

Beaujolais Nouveau: Ένα κρασί που πίνεται φρέσκο

Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα της τρίτης Πέμπτης κάθε Νοέμβρη, πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau ξεκινούν το ταξίδι τους από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais. "Le
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Γλυκά κρασιά - Επιδόρπια κρασιά

Γλυκά κρασιά: πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο… οίνο!

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κι αξιόλογες κατηγορίες κρασιού στον ελληνικό οινικό χάρτη, οι επιδόρπιοι είναι νόστιμοι, στιβαροί και ενδεικτικοί των δυνατοτήτων του ελληνικού αμπελώνα. Όλοι αγαπούμε τα γλυκά κι
Διαβάστε περισσότερα
Γράψτε σχόλιο
Είμαι άνω των 18 ετών